Zamknij

Pojemniki do dań na wynos

08:25, 25.01.2022 artykuł sponsorowany Aktualizacja: 08:25, 25.01.2022

Niemal każda restauracja czy bar  szybkiej obsługi umożliwia zamówienie dań na wynos. Jakie są sposoby ich szczelnego i higienicznego pakowania?

Pojemniki do pakowania dań obiadowych

Pojemniki do pakowania ciepłych dań cieszą się ogromną popularnością szczególnie w okresie jesiennym i zimowym. Miski jednorazowe zwane także flaczarkami to bardzo wygodne rozwiązanie. Sprawdzają się na imprezach, przyjęciach zarówno w terenie, jak i w domu. Po użyciu można je zwyczajnie wyrzucić, nie trzeba ich myć, co jest bardzo wygodne. Dodatkową zaletą misek jednorazowych jest ich lekkość i wysoka odporność na wszelkiego rodzaju uszkodzenia. Nawet w sytuacji upadku na podłogę miska jednorazowa nie ulegnie zniszczeniu, co sprawia, że flaczarki są wyjątkowo wygodne w transporcie. Używane są w barach szybkiej obsługi czy w innych punktach gastronomicznych, szczególnie do serwowania dań na wynos.

Pojemniki do zgrzewania

Pojemniki do zgrzewania zapewniają najwyższą szczelność spośród wszystkich pojemników do żywności. Trzeba jednak pamiętać, że do zgrzania pojemnika konieczne jest zastosowanie specjalnego urządzenia. Folia połączona z pojemnikiem gwarantuje maksymalną szczelność. Dostępne są pojemniki jednokomorowe, dwukomorowe bądź nawet trzykomorowe, a ich budowa sprawia, że potrawy umieszczone w poszczególnych komorach nie mieszają się ze sobą. Obok pojemników obiadowych do zgrzewania dostępne są także pojemniki na zupę. Pojemniki tego rodzaju są wyjątkowo odporne na uszkodzenia, lekkie i wygodne w zastosowaniu, dzięki czemu spotykane są wszędzie tam, gdzie serwowane są dania na wynos.Dzięki wykorzystaniu technologii zgrzewania, serwowanie dań jest łatwe, przyjemne i skuteczne, a do tego w pełni higieniczne. Szeroka gama opakowań pozwala na  zastosowanie ich do różnego rodzaju restauracji czy barów szybkiej obsługi.

Idealne do zgrzewu pojemniki obiadowe i do wyrobów garmażeryjnych czy pudełka styropianowe?

Najprostszym rodzajem pojemników do dań są pojemniki styropianowe (https://www.opakowanianawynos.pl/10-pojemniki-styropianowe) . Występują one w przeróżnych kształtach i rozmiarach, a łatwość otwierania i zamykania sprawiają, że pakowanie dań w takie pudełka jest szybkie i sprawne. Dostępne są pojemniki jednokomorowe, dwukomorowe bądź trzykomorowe, co pozwala na zachowanie standardowej estetyki podawanego dania. Niewątpliwą zaletą pudełek styropianowych jest ich lekkość, wytrzymałość, a także higiena i bardzo niska cena. Pojemniki styropianowe sprawdzają się tam, gdzie nie stosuje się zgrzewarek do pudełek. Styropian jest świetnym izolatorem ciepła, zapakowany produkt w takim pudełku pozostaje ciepły przez długi czas. Danie w takim pudełku można odgrzewać w kuchence mikrofalowej.

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
0%